Галерии

„Дом в Родопите” гостува в РЕМ - Пловдив и РИМ - Стара Загора

Monday, 07 November 2011 г.

Снимка на „Дом в Родопите” гостува в РЕМ - Пловдив и РИМ - Стара Загора

През месец юни Етнографската изложба „Дом в Родопите” гостува в РЕМ – Пловдив. Организатори на събитието са: РИМ „Стою Шишков”– Смолян, „Клуб приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян”, „Клуб приятели на РЕМ – Пловдив”.

На 20 август 2009 г. в РИМ – Стара Загора се откри изложбата на РИМ – Смолян „Дом в Родопите”. Организатори: РИМ – Смолян, РИМ …

още

„Домът на границата на две епохи”

Monday, 07 November 2011 г.

Снимка на „Домът на границата на две епохи”

„Домът на границата на две епохи” е озаглавена изложбата на „Клуб приятели на Регионален исторически музей – Стара Загора”. Тя включва експонати, които са събрани специално за изложбата от приятелите на музея в Стара Загора, показващи характерното за дома от 50-те – 60-те години на ХХ век – всекидневна и кухня.

още

„Знаци на времето”

Monday, 07 November 2011 г.

Снимка на „Знаци на времето”

„Знаци на времето” е изложба на „Клуб приятели на Регионален етнографски музей – Пловдив”. Тя представя колекция старинни лампи и часовници от ХVІІІ и ХІХ век от фондовете на РЕМ – Пловдив. Водещо място в концепцията на изложбата, заема идеята за времето и методите за неговото осмисляне, структуриране и измерване.

още

„Музеи и туризъм. Международни, национални и регионални практики в отговор на въпроса: развива ли България успешен културен туризъм”

Monday, 07 November 2011 г.

Снимка на „Музеи и туризъм. Международни, национални и регионални практики в отговор на въпроса: развива ли България успешен културен туризъм”

На 9 юли 2009 г. в РИМ – Смолян се проведе семинар на тема: „Музеи и туризъм. Международни, национални и регионални практики в отговор на въпроса: развива ли България успешен културен туризъм” в рамките на проект „Формиране на гражданско общество в областта на културата: културата като ресурс за местно развитие”, подкрепен от Trust for Civil…

още

Етнографската изложба „Дом в Родопите”

Monday, 07 November 2011 г.

Снимка на Етнографската изложба „Дом в Родопите”

Етнографската изложба „Дом в Родопите”- най-мащабната инициатива на Клуба до момента, открита на 23 април 2009 г. в експозиционните зали на музея. В изложбата са представени 107 експоната (от частни лица и от фондовете на РИМ - Смолян), преобладаващата част от които се показват за първи път.

още

Кръгла маса и дискусия на тема: “Музеите – място за културен диалог. Как се създава интегрална музейна изложба”

Monday, 07 November 2011 г.

Снимка на Кръгла маса и дискусия на тема: “Музеите – място за културен диалог. Как се създава интегрална музейна изложба”

17.12.2008 г. – в РИМ – Смолян се проведе Кръгла маса и дискусия на тема: “Музеите – място за културен диалог. Как се създава интегрална музейна изложба”. Участие взеха представители на „Клуб приятели на Регионален исторически музей „Стою Шишков” – Смолян” и музейни специалисти. Модератор: Таня Марева Място: дигитален център на РИМ – Смолян

още

« 1 2 3 4 5 »