Галерии

„Спомен за отец Константин Канев. Духовен стожер на Родопите”

понеделник, 07 ноември 2011 г.

Снимка на  „Спомен за отец Константин Канев. Духовен стожер на Родопите”

На 24.10.2009 г. в залата на Музейна сбирка с художествена галерия – с. Момчиловци са организира „Спомен за отец Константин Канев. Духовен стожер на Родопите”. Прожекция и представяне на документалния филм „Залък за утре” (1984 г.) с главен герой Отец Канев.

още

Национална Асоциация на Клубовете „Приятели на музеите и културното наследство” (България).

понеделник, 07 ноември 2011 г.

Снимка на Национална Асоциация на Клубовете „Приятели на музеите и културното наследство” (България).

На 18 септември 2009 г. в РЕМ – Пловдив се учреди Национална Асоциация на Клубовете „Приятели на музеите и културното наследство” (България).

още

„Дом в Родопите” гостува в РЕМ - Пловдив и РИМ - Стара Загора

понеделник, 07 ноември 2011 г.

Снимка на „Дом в Родопите” гостува в РЕМ - Пловдив и РИМ - Стара Загора

През месец юни Етнографската изложба „Дом в Родопите” гостува в РЕМ – Пловдив. Организатори на събитието са: РИМ „Стою Шишков”– Смолян, „Клуб приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян”, „Клуб приятели на РЕМ – Пловдив”.

На 20 август 2009 г. в РИМ – Стара Загора се откри изложбата на РИМ – Смолян „Дом в Родопите”. Организатори: РИМ – Смолян, РИМ …

още

„Домът на границата на две епохи”

понеделник, 07 ноември 2011 г.

Снимка на „Домът на границата на две епохи”

„Домът на границата на две епохи” е озаглавена изложбата на „Клуб приятели на Регионален исторически музей – Стара Загора”. Тя включва експонати, които са събрани специално за изложбата от приятелите на музея в Стара Загора, показващи характерното за дома от 50-те – 60-те години на ХХ век – всекидневна и кухня.

още

„Знаци на времето”

понеделник, 07 ноември 2011 г.

Снимка на „Знаци на времето”

„Знаци на времето” е изложба на „Клуб приятели на Регионален етнографски музей – Пловдив”. Тя представя колекция старинни лампи и часовници от ХVІІІ и ХІХ век от фондовете на РЕМ – Пловдив. Водещо място в концепцията на изложбата, заема идеята за времето и методите за неговото осмисляне, структуриране и измерване.

още

„Музеи и туризъм. Международни, национални и регионални практики в отговор на въпроса: развива ли България успешен културен туризъм”

понеделник, 07 ноември 2011 г.

Снимка на „Музеи и туризъм. Международни, национални и регионални практики в отговор на въпроса: развива ли България успешен културен туризъм”

На 9 юли 2009 г. в РИМ – Смолян се проведе семинар на тема: „Музеи и туризъм. Международни, национални и регионални практики в отговор на въпроса: развива ли България успешен културен туризъм” в рамките на проект „Формиране на гражданско общество в областта на културата: културата като ресурс за местно развитие”, подкрепен от Trust for Civil…

още

« 1 2 3 4 5 »